יום רביעי, 31 בדצמבר 2014

אין אין חורף בלי מרק סלק אוקראיני "בורש" בגרסה שלי

  מרק סלק אוקראיני "בורש" בגרסה שלי
קילו2 בשר
2בצלים
1קילו סלק
1קילו גזר
4 תפוחי אדמה גדולים
כרוב אחד קתן
4עגבניות
1גמבה גדולה
200 גרם רסק עגבניות
6שיני שום
חופר כוסברה ו פטרוזיליה
מלח, פלפל, כמון ,מלך לימון
5 עלי דפנה
כוס שמן קנולה

 בסיר גדול ואמוק להוסיף מים ובשר עם אצים כמו וסדו ומבשלים   כ שעתים
או שלוש שעות שהבשר יהי רך שיצא מעצמות מעברים לכארה את הבשר המבושל ומפרידים מעצמות ולהחזיר לסיר
את המרק ממשיחים לבשל ,מוסיפים עלי דפנה  ,חותכים את הכרוב מהתחלה ברצועות ואחר כך בקוביות  ו להוסיף לסיר  .
בסיר נפרדת מטגנים בצל איך שבצל יהי זהובה ואז  להוסיף סלק,גזר מגורד בפומפייה ולתגן כי 5 דקות אחר כך להוסיף   עגבניות וגמבה כצוץ דק אדיף לקצוץ בבית מזון ולהמשיך לבשל את כול התערובת כי עוד 30 דקות .
וכש יהי מוחן לעביר לסיר עם בשר . להוסיף תפוחי אדמה מקולפת וחתוכה לשני חתיכות
שני שום ,כוסברה ופטרוזיליה לכצוץ דק וגם לעביר לסיר לערבב טוב ו לתת לבשל כעוד שעה 1