יום שבת, 27 בדצמבר 2014

עלי מנגול ממולה

עלי מנגול ממולה


אותו הדבר כמו קווקזי רק במקום כרוב זה עלי מנגול 

כרוב ממולה בגירס העדה תטרים

כרוב ממולה בגירס העדה תטרים
כרוב לעשות כמו בגרסה קווקזי
למילוי
1קילו בשר
2בצלים

כוס אורז
לרוטב
2כפות אריסה מתוקה
2גזרים
1קילו עגבניות
2כפות רסק עגבניות
4שיני שום
2כוסות מים
גזר, עגבניות ושום  לגרד בפומפיה דקה ו להוסיף רסק עגבניות ו2 כפות אריסה מתוקה להוסיף 2כוסות מים פושרים חמים לערבב טוב שלא יהי גושים ולהוסיף לסיר עם ממולים
למילוי אותו הדבר כמו בממולים קווקזי רק בלי הירק

לפזר בסיר את הממולהים כמו בדולמה ו להוסיף רוטב ולבשל עד שהאורז יהי מוכן 

כרוב ממולה בשר בגירסא קווקזי

כרוב ממולה בשר בגירסא קווקזי
כרוב 1
קילו 1 בשר בקר או כבש
2 בצלים
כוסברה ליפי הטעם
נענע לפי הטעם
כוס אורז
2כפות רסק עגבניות
כף 1 מיונז
2עגבניות
2 כפות תורשי  או רסק עגבניות (תורשי זה רסק שעשוי מפרי שגודל בקווקז אלצ'ה אבל בארץ כן אפשר להסיג  בחנויות תבלינים במאוחד אצל פרסים שקורים לרסק הזה  תמר הינדי  tamicon  
הוא בטעם חמוץ מאוד לכן אפשר להוסיף ממש קצת )
בסיר גדולה לשים את הכרוב ולהוסיף מים וכך לבשל עד הרתחה ופלוס עוד 10 דקות (רצוי שיהי גדול וכל במשקל ,כי בכרוב כזה יש יותר אלים כך חייתה מזברה לי סבתה שלי אסתר
בו מגביל מכינים את המילוי .
לתכון בשר או  לקצוץ לחתיכות כתן כתנות (למישהו שאוהב להרגיש בשר בתבשיל הזה
בצל ,כוסברה ונענע לתכון או לקצוץ ,להוסיף אורז ,מלח, פלפל ,כמון ו2 כפות מיונז (המיונז נותן אווריריות לבשר )
שהכרוב אתקרר צריך להפריד עלים ואז למלות בשר לגלגל את הכרוב לחצי  ואז את הצדדים להוסיף פנימה ולהמשיך לגלגל ולהניח לסיר ממש כמו בדולמה ובסוף לעשים על הממולאים צלחת שטוחה כך היא יוכל להחזיק אותם שלא יפתחו בזמן הבישול ו אז אחר כך להוסיף מים פושרים עד המילוי הסיר לשים על הגז באש גבוה עד הרתחה להוציא  את הקצף המלוכלך ולהמשיך  לבשל ובו זמנית להסות רוטב .
לרוטב

לחתוך 2עגבניות לחתיכות כתנות להוסיף 2כפות רסק עגבניות ,  200 גרם רסק tamicon  או גרם 400רסק עגבניות (פשוט במקום 400 גרם רסק עגבניות להוסיף 450 גרם ולבשל בסיר כתנה עד שהעגבניות התרסקו ואז להוסיף לסיר ולתת לבשל עד שהאורז יהיה מוחן