יום ראשון, 21 בדצמבר 2014

קוטבי מהמטבח קווקזי שלמדתי מסבתה

קוטבי 
מצרכים:
·        1 קילו קמח לבן
·        1 ביצה שלימה
·        קורט מלח
·        500 מיליליטר  מים
למילוי
·        1 קילו בשר כבש או בקר טחון
·        3 בצלים שלמים גדולים לחתך לחציים
·        1 רימון
·        קורט מלך
·        קורט פלפל
לקישוט סומג
למילוי עם ירק (אישבל תיבול )
·        1 קילו תרד
·        1 זר כוסברה
·        1 זר שמיר
·        1 זר בצל ירוק
·        1 קילו בצל לחתוך לחצאים
·        קורט מלח
·        קורט פלפל
·        קורט כמון לפי הטעם
·        3 כפות שמן זית
·        חצי כוס שמן זית עם מברשת כידי למרוח את המחבת
כודם כול מכינים מילוי בשר וגם מילוי אשבל תיבול
למילוי בשר
לאחד קילו בשר טחון , שמים 3 בצלים חתוכים לחצאים  , קורט מלח ופלפל , לערבב טוב ,
בצלחת נפרדת לפזר מאחד רימון , את גרגירי הרימון
למילוי ירק
בצלחת נפרדת לשים אחד קילו תרד חתוך גס, אחד זר כוסברה , אחד זר שמיר , אחד  זר בצל ירוק ,1קילו בצל חתוך לחצים ,באותו קערה לפזר גרגירי רימון מ1רימון ,קורת מלח ,פלפל ,כמון ו3 כפות שמן זית להרבב באדינות ש האשבל תיבול לא יוציא מיץ,כי זה אחר כך יכול להפריע להדבקת הבצק.
להכנת הבצק
לקערה שמים קמח ובאמצע  יוצקים חור  ומוזגים 1 ביצה מלח.  מתחילים לערבב עם האצבע ואחר כך בהדרגה מוזגים מים , ותוך כדי מתחילים ללוש את הבצק (לא למזוג את המים בבת אחת) , כאשר הבצק כבר מתחיל לאסוף את כול הקמח, צריך להפסיק את המים ולהתחיל ללוש
ברגע שהבצק אסף את כול הקמח מהקערה זאת אומרת שהבצק כבר כמעט מוכן. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומתחילים ללוש עד שהבצק יהי אלסטי.
מחלקים את הבצק ל 12 כדורים ושמים עליהם מגבת כך שהבצק לא יתייבש  בזמן הכנת הקוטבים

   מרדדים כדור אחד ללאפה עגולה ודקה.
לחצי מהלאפה מפזרים בשר ועל הבשר מפזרים  קצת גרגירי רימון,  אחר כך  מחצי השני סוגרים את המילוי ועם האצבעות מורחים טוב לבצק כך שהבצק בזמן הטיגון לא יפתח
על מחבת חם למרוח שמן קנולה  בעזרת המברשת , לא הרבה  ,  רק למרוח ואז לשים את הקותב.
מטגנים בערך 3 דקות, או שיראה כמו בתמונה ,  ואז הופכים לצד השני .
אותו הדבר עושים עם קוטבים במילוי הירק
לקישוט מפזרים קצת סומג ליופי וגם לטעם







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה