יום ראשון, 21 בדצמבר 2014

מאנטי מהמטבח בוכרי בגירסא שלי

מאנטי 
מצרכים:
קילו 1 קמח 
1ביצה 
קורט מלח 
500 מ"ל מים 
למילוי 
בשר כבש חתוך לקוביות דק דק
1קילו בצל קצוץ (אפשר גם לחציים )
קורט מלח
קורט פלפל
כף כמון 
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה 
1 כפית צ'ילי  לפי הטעם 

להכנת הבצק 
לקערה שמים קמח ובאמצע  יוצקים חור  מוסיפים  1 ביצה ומלח.  מתחילים לערבב עם האצבע ואחר כך בהדרגה מוזגים מים , ותוך כדי מתחילים ללוש את הבצק (לא למזוג את המים בבת אחת) , כאשר הבצק כבר מתחיל לאסוף את כול הקמח, צריך להפסיק את המים ולהתחיל ללוש 
ברגע שהבצק אסף את כול הקמח מהקערה, זאת אומרת שהבצק כבר כמעט מוכן. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומתחילים ללוש עד שהבצק יהי אלסטי.

מחלקים את הבצק ל 30 כדורים ושמים עליהם מגבת כך שהבצק לא יתייבש  בזמן הכנה 
לוקחים כדור מרדדים לעיגול ,במרכז העיגול שמים מילוי .
ליד שמאל לוקחים את העיגול עם מילוי ועם היד הימין עם האצבע גדולה דוחפים את הבצק למרכז ועל ידי אצבע שנייה דוחפים מעל הראשון וכך  עד הסוף.
את כול המנטו מסדרים בסיר מיוחד למנטו, או לסיר קוסקוס, אבל לפני זה צריך למרוח עם שמן שהבצק לא ידבק בזמן הבישול .
בסיר התחתון מראש מרתיחים מים , אפשר לשים גם בשר עם בצל זה יוסיף עוד טעם למנטו 
בעצם הבישול מנטו זה בישול באידוי בערך כ 20-30 דקות 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה