דושפרה
הבצק אותו הבצק כמו למנטו ולקותבים, רק את הבצק מחלקים לשני כדורים
גדולים ומרדדים כדור אחד לעיגול ארוך ודק או שבמכונת פסטה,
ויוצקים עיגולים קטנים מכוס לשמפניה או יין
למילוי:
·
1 קילו בשר בקר טחון
או בשר כבש טחון
·
2 בצלים טחונים
·
חצי זר כוסברה קצוצה
·
1 בצל
·
3 כפות גדושות של רסק
עגבניות
·
1 כף גדושה של פפריקה
מתוקה
·
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
·
טוחנים ביחד את האחד
קילו בשר טחון , 2 בצלים וחצי זר כוסברה.
·
במחבת מטגנים 1בצל קצוץ
עם 2 כפות שמן זית עד שהבצל יהיה זהוב.
·
מוסיפים 3 כפות גדושות
של רסק עגבניות ואחד כף גדושה פפריקה אדומה.
·
לערבב היטב שלא ישרף
, ולבשל עוד כ 3 דקות.
·
להוציא מהאש ולתת קצת
להיתקרר בטמפרטורת החדר , בזמן שמרדדים את הבצק.
·
כאשר הבצל התקרר
מעבירים לקערה עם הבשר הטחון ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. ·
למרכז העיגול שמים
מילוי ועושים אותו הפעולה כמו למנטו צמה רק שבסוף משאירים חור קטן. פשוט את הסוף
לא סוגרים עד הסוף כך שבזמן הבישול הבשר יתבשל טוב
·
בסיר גדול צריך לטגן
5 שיני שום קצוץ עם 5 כפות שמן זית לטגן כשתי דקות ולא יותר ,אנחנו לא צריכים שום
מטוגן ממש אלא לפתוח את הטעם של השום,
·
להוסיף מים טיפה יותר
מחצי הסיר.
·
שמים כף 1 מלח
לפי הטעם
·
מבשלים עד הרתחה וכאשר
יוצאות בועות צריך בעדינות עם הכף גדולה לשים את הדושפרה ו לא לזרוק כי הם יכולים
להיפתח ,הם מאוד עדינים ,ולבשל עד שהם צפים למעלה , ולא יותר.
מורידים מהאש ומגישים כמו מרק
או שאפשר בלי מרק , כמו כיסונים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה